Oude bloedvlekken verwijderen

Oude bloedvlekken verwijderen kan met enige inspanning

Heb je kleding van zijde of van fluweel, wees dan voorzichtig. Door agressieve schoonmaakmiddelen die worden gebruikt om oude bloedvlekken te verwijderen, kunnen beide kledingstoffen onherstelbare schade oplopen. Zij mogen ook nooit worden behandeld met azijn of met zout. Het beste is dan om je kleding naar een goede stomerij te brengen. Je betaalt dan wel maar je weet dat je je kledingstuk hebt gered.

Verwijdermethoden

Doe vloeibaar wasmiddel op de oude bloedvlek en laat dat heel lang inwerken. Daarna uitspoelen met royaal koud water. Kan de stof in de wasmachine, dan voorwasprogramma én hoofdwasprogramma uitvoeren. Een andere manier om oude bloedvlekken te verwijderen is met glycerine. Deze chemische stof kun je kopen bij de drogist. De verhouding is twee delen water op één deel glycerine.

Ga de vlek te lijf met het mengsel en laat het ongeveer een kwartier inwerken. Goed afspoelen met ruim koud water en daarna in de wasmachine. Nog een prima manier om oude bloedvlekken te verwijderen is met verdunde ammonia. Wrijf voorzichtig op de oude bloedvlek, spoel na met koud water en doe je kledingstuk in de wasmachine.

Gebruik maken van groene thee

Door gebruik te maken van een oplossing met groene thee kan je ook bloedvlekken uit proberen te weken. Maak de groene thee op 100 graden celcius met losse thee zonder aroma’s of toevoegingen (hier vind je wat tips!) en laat het kledingstuk hierin “soaken” tot het water helemaal op kamertemperatuur is. Doe hierna het natte kledingstuk in de wasmachine en laat een volledig programma draaien. Hopelijk is de bloedvlek nu verdwenen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.